top of page

7 דרכים לטיפוח קבלה עצמית




להרבה אנשים קשה להרגיש קבלה עצמית גם ביום טוב. ביום רע, כאשר עשית טעות או שתיים, לא אהבת את איך שאת/ה נראה/ת או מרגיש/ה אומלל/ה לחלוטין, הקבלה העצמית שלך כמעט ולא מתקיימת. למרבה המזל, קבלה עצמית היא משהו שאנחנו יכולים לטפח. תסתכל/י על זה כמיומנות שאת/ה יכול/ה לתרגל לעומת תכונה שנולדת איתה, שיש לך או אין לך .



1. להגדיר כוונה.

"קבלה עצמית מתחילה בכוונה", על פי הפסיכותרפיסט ג'פרי סאמבר,. "חיוני שנקבע לעצמנו כוונה שנוכן להעביר פרדיגמות מעולם של אשמה, ספק ובושה לעולם של קצבאות, סובלנות, קבלה ואמון", כוונה זו מכירה בכך שתיעוב עצמי פשוט לא מוביל לחיים מספקים. "אם אני קובע את כוונתי כי חיים עם קבלה עצמית הוא הרבה יותר טוב מאשר חיים של שנאה עצמית אז אני מתחיל תגובת שרשרת בתוך היותי מיועד לחיים של שלום", אמר סאמבר .



2. לחגוג את נקודות החוזק שלך.

"אנחנו אספנים הרבה יותר טובים של החסרונות שלנו מאשר החוזקות שלנו", על פי ריאן האווס, פסיכולוג מקליפורניה. הפסיכולוג ג'ון דאפי, PsyD, מסכים. "[אנשים רבים] אינם מצליחים לראות את נקודות החוזק שלהם ונאחזים בתסריטים עתיקים שהם נושאים על חוסר הערך שלהם", הוא אמר.


דאפי עוזר ללקוחותיו לחדד את נקודות החוזק והיכולות שלהם על ידי כתיבתם. אם אתה מתקשה לכתוב רשימת חוזקות משלך, להתחיל לכתוב חוזקה אחת בכל יום. להתחיל עם משהו בסיסי כמו "אני אדם טוב לב", אמר דאפי. "בדרך כלל, רשימות מתפתחות כשהתסריט מאבד את כוחו, ואנשים מזהים שהם אינטליגנטיים, יצירתיים, חזקים, ורהוטים, וכן הלאה. לפעמים, אנחנו לא יכולים לראות את עצמנו עד שאנחנו מנקים את הבלאגן הפנימי", הוא אמר.

האווס הציע להכין רשימה דומה: "הכינו רשימה של כל הקשיים שהתגברתם עליהם, כל המטרות שהשגתם, כל הקשרים שעשיתם וכל החיים שנגעתם בהם לטובה. שמרו את הרשימה קרוב, לקרוא לעתים קרובות, ולהוסיף לעתים קרובות."


3. לבדוק את האנשים סביבך.

אילו אנשים בחרת להקיף את עצמך? סאמבר הציע לשאול את עצמך את השאלות האלה על האנשים בחייך:

מי מדבר אליי בצורה שלילית? מי מחזק/ת דיבור עצמי שלילי? למה אני מרשה לאנשים כאלה לפגוע בי? הם עושים את העבודה המלוכלכת שלי כי אני לא מוכנה לבחור מציאות אחרת?



4.ליצור מערכת תמיכה.

להרחיק את עצמך מאנשים שמפילים אותך, אמרה ג'ויס מרטר, פסיכותרפיסט ובעלים של אורבן איזון. במקום זאת, "להקיף את עצמך עם אנשים שמקבלים אותך ומאמינים בך," היא אמרה.

הסביבה שלך, האנשים סביבך הם מראה לתהליכים פנימיים, למה את/ה מאפשר/ת שיהיה קיים בחייך. כשהבחירה היא בסביבה אמיתית, תומכת ואוהבת תוכל/י להרגיש איך מרימים אותך, איך מעודדים אותך להמשיך לצמוח עם הכלה וגאווה בתהליך שאת/ה עובר/ת. בחר/י לעצמך אנשים כאלה.


5. לסלוח לעצמך.

חרטות העבר יכולות למנוע מאיתנו לתרגל קבלה עצמית. סלח/י לעצמך, והמשיכ/י הלאה. "בין אם זה על משהו שעשית או מוזרות אישיות שהביאה התעלמות חברתי, חשוב ללמוד מהטעות, לעשות מאמצים לגדול, ולקבל את זה שאת/ה לא יכול/ה לשנות את העבר", אמר האווס. לשחרר אשמה, איפה שניתן, לקחת אחריות אישית על מה ששלך ולנהל שיח פנימי תומך ואוהב, כאילו את/ה מנהל/ת שיחה עם החבר/ה הכי טוב/ה שלך.

כאשר יעלו שוב מילים של חרטה, זכר/י את המילים הללו, הוא אמר: "קיבלתי את ההחלטה הטובה ביותר עם מידע שהיה לי באותו הזמן." "ההתנהגות או ההחלטה אולי לא נראה נכון במבט לאחור, אבל באותו זמן זה נראה כמו הבחירה הטובה ביותר", הוסיף האווס.


6. להשתיק את המבקר הפנימי שלך.

אנשים רבים משווים את המבקר הפנימי שלהם לקול של היגיון. הם חושבים שהמבקר הפנימי שלהם פשוט אומר את האמת. אבל אם לא היית אומר את זה לאדם אהוב, זאת לא כנות, זה שיפוט לא מוצדק וקשה .

כדי להשקיט את המבקר הפנימי שלך, מרטר הציע לבחור מנטרה מציאותית. "אני מאמינה בכוחה של המנטרה ומעודדת לקוחות לבחור מנטרה המנרמלת, מרגיעה ומעודדת בזמנים שבהם המבקר הפנימי מרים את ראשו המכוער", אמרה. לדוגמה, אפשר להשתמש במשפט כמו:

"אני רק אנושי/ת, אני עושה כמיטב יכולתי וזה כל מה שאני יכול/ה לעשות".

כפי שאמר מרטר, "הטעויות שלנו והפגמים שלנו אינם רעים או שגויים או כשלים – הם טביעות האצבעות של האנושות והזדמנויות ללמידה, ריפוי וצמיחה."



7. להיות נחמד/ה לעצמך.

אנשים רבים מהססים להראות אפילו שמץ של טוב לב עצמי כי הם רואים את זה כאנוכי או לא ראוי. אבל המפתח לחמלה עצמית הוא "להבין שחולשה ושבריריות הן חלק מהחוויה האנושית", לדברי דבורה סראני, פסיכולוגית ומחברת הספר לחיות עם דיכאון. "להתחיל לקבל את מי שאת/ה כרוך לאהוב את עצמך בגלל הפגמים שלך, לא למרות אותם," היא אמרה.


27 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page