top of page

המצב במדינה ומה אפשר לעשות כדי לשמור על איזון נפשי?


בזמנים של שינויים קיצוניים בממשלה, קל להיסחף בתוך הכאוס וחוסר הוודאות שאופפים אותנו. אבל דווקא ברגעים האלה חשוב יותר מתמיד לדאוג לתודעה ולרגשות שלנו. כפסיכותרפיסטית רוחנית הוליסטית, אני מאמינה שטיפוח חמלה לעצמנו ולאחרים הוא המפתח לריפוי בזמנים מאתגרים אלה.


המחיר הפסיכולוגי של הטלטלה הפוליטית יכול להיות עצום. פחד, חרדה וכעס יכולים לצרוך אותנו, ולהשאיר אותנו חסרי אונים ומנותקים מעצמנו ומאחרים. אבל כשאנחנו לוקחים את הזמן כדי לטפל במיינד וברגשות שלנו, אנחנו יכולים למצוא את הכוח להתמודד אפילו עם הסערות המאתגרות ביותר.


חמלה היא הבסיס לתהליך הריפוי הזה. על ידי הרחבת החמלה לעצמנו, אנחנו מכירים בכך שאנחנו סה"כ בני אדם, עם רגשות וחוויות מורכבות. ומרשים לעצמנו להרגיש את רגשותינו ללא שיפוטיות, ומציעים לעצמנו את טוב הלב והאכפתיות הדרושים לנו כדי לנווט בזמנים קשים.


וכאשר אנו מרחיבים חמלה לאחרים, אנחנו יוצרים אפקט אדווה של ריפוי שיכול להתפשט הרבה מעבר לעצמנו. אנחנו מכירים בכך שכולם נאבקים בדרכם שלהם, ומציעים להם את אותה אדיבות ואכפתיות שאנו מציעים לעצמנו. תחושה זו של חיבור ואמפתיה יכולה לעזור לנו להרגיש פחות מבודדים ויותר נתמכים ככל שאנו מנווטים בזמנים של חוסר ודאות.


כפסיכותרפיסטית רוחנית הוליסטית, אני גם מאמינה שישנם כלים רבים שיכולים לתמוך בנו בטיפול בתודעות וברגשות שלנו בתקופות של שינוי. מדיטציה, מיינדפולנס וכתיבה ביומן יכולים כולם להיות כלים רבי עוצמה לטיפוח מודעות עצמית וחוסן רגשי. טיפול, פרקטיקות רוחניות ותמיכה קהילתית יכולים גם הם להיות משאבים יקרי ערך.


אז אם אתם מרגישים מוצפים מהכאוס ששורר כרגע, אני ממליצה לכם לקחת נשימה עמוקה ולהעניק חמלה לעצמכם. תזכרו שאתם לא לבד, וכי ישנם משאבים רבים וכלים זמינים כדי לתמוך בכם בטיפול במיינד וברגשות שלכם. על ידי טיפוח חמלה וחיבור, אנחנו יכולים למצוא ריפוי ותקווה גם בזמנים המאתגרים ביותר.

הנה כמה דרכים שיעזרו לכם לדאוג לעצמכם:

תרגלו טיפוח עצמי: פנו זמן לפעילויות שיעזרו לכם להרגיש רגועים ומקורקעים. זה יכול לכלול פעילות גופנית, בילוי בטבע, קריאה או בילוי עם אנשים אהובים.

הגבילו את החשיפה שלכם לחדשות: אמנם חשוב להישאר מעודכנים, אבל צריכת יותר מדי חדשות עלולה להיות מציפה ולתרום לתחושות של חרדה ומתח. תגדר/י מגבלות על צריכת החדשות שלך והקפיד/י לקחת הפסקות לפי הצורך.

קשר עם אחרים: פנו לחברים, לבני משפחה או לקבוצות קהילתיות לקבלת תמיכה. שיחה עם אחרים שחולקים את החששות שלכם יכולה לעזור לכם להרגיש פחות מבודדים ויותר מועצמים.

תרגול מיינדפולנס: תרגולי תשומת לב כגון מדיטציה או תרגילי נשימה עמוקה יכולים לעזור לך להישאר נוכח ורגוע בעיצומה של אי ודאות.

פנו לתמיכה מקצועית: אם אתם מתקשים להתמודד עם רגשותיכם, תשקלו לפנות לתמיכה מקצועית ממטפל/ת או מיועצ/ת מקצועי/ת. הם יכולים להציע תובנות וכלים חשובים שיעזרו לך לנהל את הרגשות שלך ולמצוא תחושה של שלווה בזמנים מאתגרים.

זכרו, טיפול במיינד וברגש הוא מסע, לא יעד. תהיו עדינים עם עצמכם, ואל תהססו לפנות לתמיכה כשאתם זקוקים לה. על ידי מתן עדיפות לבריאות הנפשית ולרווחה הנפשית שלך, אתם יכולים למצוא את הכוח והחוסן לנווט אפילו בזמנים הקשים ביותר


6 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page